Cytat:
|
Nie próbowałeś tego zgłosić jako usterkę? To chyba żart żeby nówka auto po weekendzie w garażu nie odpaliło z powodu padniętego aku.
|
Trochę źle mnie zrozumiałeś.
Po weekendzie odpali, po tygodniu odpali, po miesiącu też.... będzie odpalać tak długo jak aku będzie znosił stan głębszego rozładowania a później ładowanie kilkudziesięcioma (40-60) A
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Normalny użytkownik do końca gwarancji raczej problemu nie zauważy.... a później z dnia na dzień aku padnie.
Większy problem się robi jak jest aktywowany FordSecure. To 4-5 dni i auto przejdzie w stan maksymalnego oszczędzania energii z aku na poziomie naładowania ~20%
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Aku będzie nadal w stanie odpalić auto, ale długowieczności temu akumulatorowi nie wróżę.
Powinien być wstawiony AGM... w dodatku taki większy ~80-90Ah tylko AGMy nie lubią warunków temperaturowych panujących pod maską.... a niektórzy producenci je tam montują i jakoś działają.
To podpinanie pod ładowarkę to taka profilaktyka dla akumulatora. Jakby jeździć codziennie na raz ~20+ km to myślę, że problemu z energią elektryczną nie będzie nawet z włączonym FordSecure.
Cytat:
|
Jedź natychmiast na poprawę, bo to wpływa na bezpieczeństwo. Ostatnio jakoś widzę multum samochodów co mają tak nisko ustawione światła.
|
Sam ogarnąłem temat
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jest normalna regulacja śrubką góra dół jak w każdym reflektorze. Strata czasu żeby jechać z tym do ASO. 2cm w górę na ścianie - za wysoko, 1cm w dół i już jest ok.