Odp: Bezpiecznik F34, Błędy P2301 i P2304 - auto nie odpala
Bezpieczniki, zarówno w przedziale pasażera jak i przy silniku sprawdzone - od tego w ogóle zacząłem diagnozę i okazało się, że bezpiecznik F34 (10A) był spalony. Po wymianie i przekręceniu kluczyka na zapłon - spalił się ponownie.
Fakt faktem na przekaźniki nie zwracałem uwagi, a to również powinienem zrobić. A jeśli mogę jeszcze zaczerpnąć wiedzy:
1. Przekaźnik R6 gdzie się znajduje? (Niestety w necie nie mogę znaleźć wykazu i rozpiski).
2. Czy mogę podmienić z jakimś innym przekaźnikiem że skrzynki bezpieczników? (tylko którym, aby nie narobić jakiś szkód).
3. Wiązka że skrzynki bezpieczników w silniku do kostki cewki zapłonowej sprawdzona, tj. kabel pin 2 na kostce cewki z wyjściem z wtyczką na wyjściu że skrzynki bezpieczników - jest przejście, jak również jest napięcie po włączeniu zapłonu, więc nie wiem czy to by była wina przekaźnika czy np. tego, że pin 3 na cewce nie jest wysterowany impulsem z PCM tylko jest na nim napięcie i powoduje zwarcie w cewce i dlatego wywala bezpiecznik F34?
4. Pin 2 Cewki (kabel czerwono zielony) powinien mieć przejście z którym pinem na skrzynce bezpieczników? Wiem, że po kolorach dojść można, natomiast u mnie miernik pokazuje przejście z dwoma pinami na kości wyjścia z bezpieczników (może to tylko mój błąd pomiarowy, a może tak powinno być).
Ostatnio edytowane przez Tymi1005 ; 22-01-2023 o 13:06
|