Temat: [Focus 2011-2014] wydaje dźwięk jak by wtryski waliły
View Single Post
Stary 25-01-2023, 16:53   #11
Fulara
FORD|AUTHORIZED

Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: wydaje dźwięk jak by wtryski waliły

Cytat:
Napisał Foka mk4 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jak się robi test wtrysków na specjalistycznym stole to tam mamy kompresję?. Nie, a wtryski są testowane w całym swoim zakresie pracy i nie leją.

dalej nie wiem, ale napiszę.

co ma kompresja do wtrysków na stole ? dlaczego mają lać ??
wtryski też nie wiedzą o dziurze w tłoku, ecu też nie jest bogiem i nie wie o dziurze.

wiesz po co są czujniki położenia wałków i wału ? czujniki obrotowe ? czujniki przepływu paliwa itp ? to ecu widzi, że motor działa nieprawidłowo i on na podstawie sygnału PWM ( poczytaj sobie co to, bo pewnie pierwszy raz słyszysz ) podaje cykle na wtryski.

widać, że nie widzłałeś na oczy motora z dziurą w tłoku, a chodził bardzo ale to bardzo przyzwoicie, że kilku fachmanów głowiło się o co kaman i dopiero kompresja wyjawiła wszystko.

kłócisz się jak typowy polak, który nie ma racji, bo robisz pewnie w farbach albo w marketingu ale wiem, jak wygląda wał korbowy.

koniec off topa, bo mi nie płacą za tłumaczenie, za tłumaczenie się płaci roboczogodziny
Fulara jest offline   Odpowiedź z Cytatem