View Single Post
Stary 26-01-2023, 21:34   #35
pan_macio
ford::amateur

Imię: maciej
Model: mondeo mam miec
Silnik: 2 lity diesel
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wymiana rozrządu, pompa wodna 2,0D

Dzięki panowie za porady. Myślę, że jak rozbiorą to uszczelnią wszystko co trzeba. Jakiś wyciek już wypatrzyli. Chyba faktycznie chodzi o pompę bo mam na wycenie uszczelkę podstawy pompy. Ma to być przy okazji rozrządu. Uszczelniacze wału i wałka jeśli będą mokre. Dodatkowo jak chcę to za 760 zł więcej łańcuch z napinaczem, uszczelka pokrywy zaworów, uszczelki wtryskiwaczy. Cena z robocizna. Nie wiem czy to dużo. Niby szkoda jak nie trzeba, ale chyba się zdecyduję dla świętego spokoju. Zmienię też ten olej w skrzyni i poproszę żeby zobaczyli świece. Mam nadzieję, że auto odpłaci mi bezawaryjnością przez dłuższy czas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i jeszcze aku. SS nie zamierzam używać, ale chcę żeby wszystko było sprawne przynajmniej na początku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. szczególnie boli brak grzania szyby.
Możecie doradzić jeszcze tylko jakiś interfejs OBD do współpracy z telefonem? I jaki soft? Chodzi mi o diagnostykę we własnym zakresie. Nad kablem może pomyślę kiedyś. Wiem, że sporo rzeczy można sobie ulepszyć, ale nie wiem czy sam odważne się w tym grzebać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z mojego motorola edge 20 przy użyciu Tapatalka
pan_macio jest offline   Odpowiedź z Cytatem