Odp: Common Rail
Na swoje usprawiedliwienie mogę dodać tylko tyle że naprawdę mega pedantycznie i wzorowo podchodziłem do swojego auta konkretnie do wymiany systematycznej wszystkich filtrów i nie tylko ja swój filtr paliwa robiłem co drugą wymianę oleju silnikowego czyli co 20 000 km mój mechanik to się wręcz ze mnie śmiał że sam przyjeżdżam bez powodu na kontrolę auta i różnych jego układów i przyznam szczerze że w sumie mam do niego mały żal że nie uprzedził mnie o tym wcześniej No ale wiadomo inaczej by nie zarobił. Niestety ta pompa ma to do siebie że będzie chodzić do praktycznie ostatniego momentu swojej żywotności i dosłownie w ciągu kilku kilometrów może zacząć się niekontrolowane tarcie i opiłkowanie co w konsekwencji prowadzi do tego typu wymiany oraz kosztów. Jeśli chodzi o paliwo to również podchodziłem do tego bardzo krytycznie i to tak na shellu i to co czwartki te niby lepsze w sumie jako niezaawansowany mechanicznie użytkownik auta robiłem tak naprawdę co mogłem a że nie wiedziałem że jest to bolączka tych focusów sypiąca się pompa CR
|