Temat: [Fusion - Mondeo USA] Pliki do IPMA HU5A-17E678-DC
View Single Post
Stary 05-02-2023, 11:03   #13
steell
ford::professional

Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
Domyślnie Odp: Pliki do IPMA HU5A-17E678-DC

Sytuacja wygląda tal. LA działa prawidłowo, niestety nie działa Precolision, wyrzuca błędy komunikacji i CCM i IPMA. Nie wygląda to na przerwaną linie miedzy tymi modułami raczej kiepski styk i tu obstawiam wtyczkę przy CCMie albo też zbyt luźno skręcona skrętkę i wprowadzane przez to zakłucenia. Znalazłem od linkolna sugestię jak poniżej, sprawdzone dwie IPMA wiec to odpada zostaje albo linia CAN albo moduł CCM jako winowajca.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

To jednak dopiero na wiosnę bo robota na otwartym terenie to obecnie kiepski pomysł.
Pozostaje mi do rozwiazania jeszcze jedna kwestia. Zaktualizowałem CCM do najnowszej dostępnej wersji HG ale jest jeszcze nowsza wersja pozwalajaca dokonać pewnych zmian odnosnie HUD, niestety nie jest dostępna oficjalnie na serwerach forda chociaż takie moduły się pojawiają. chodzi mi o wersję HH. Jeżeli ma ktos dostęp do tych plikow i zgodzi sie przesłąć byłbym wdzieczny. Ponizej moja obecna wersja oprogramowania CCM.
Hodzi mi o pliki
DG9T-14D049-HH oraz
DG9T-14D050-HG

Moja obecna konfiguracja
Oraz to czego oczekuję.

Ostatnio edytowane przez steell ; 05-02-2023 o 11:17
steell jest offline   Odpowiedź z Cytatem