View Single Post
Stary 10-02-2023, 20:38   #836
dgbi
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Focus Mk4 Facelift

Jestem już po odbiorze Focusa, pierwsze 100 km za mną. Jak na razie prawie same dobre wrażenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Auto bardzo dobrze wybiera nierówności, lepiej niż Foka 3, dobrze się zbiera. Bardzo dobre wrażanie robi ta nowa skrzynia automatyczna jest fajnie zgrana z silnikiem i miękką hybrydą. Nie czuć zmiany biegów ani gaszenia/zapalania silnika, jedynie po dźwięku silnika i obrotach można poznać że coś się dzieje. Wszystko płynnie chodzi bez żadnych szarpnięć czy zwłoki.

Mam wrażenie, że samochód inaczej reaguje na zdjęcie nogi z gazu (i na hamulec) w zależności od tego co dzieje się wokół. Jeśli nie ma żadnego samochodu przed nami to hamowanie rekuperacyjne (lub zwykłe hamowanie) działa subtelnie a jak widzi auto przed nami to robi to dużo mocniej. Mimo tego, że tempomat aktywny jest wyłączony.

Full ledy statyczne z opcją automatycznego przełączania świateł działają świetnie. To naprawdę działa, a byłem do tego sceptycznie nastawiony po niektórych opiniach w innych markach/modelach samochodów. Jeśli chodzi o doświetlanie zakrętów to też na wielki plus, po prostu spełnia swoją funkcję doświetla stronę w którą się skręca lub tę na którą jest włączony kierunkowskaz.

Klapa elektryczna też działa bez zarzutu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., otwiera się szybko a włożenie nogi pod zderzak wyłapuje bez problemu. Nogą też idzie ją zamknąć mimo tego, że salon twierdził inaczej.

Sync 4, tutaj nie ma co gadać po prostu zapierdziela Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., w 95% przypadków reaguje bez zwłoki.
Opcje bardzo sensownie ulokowane, każdą opcję idzie znaleźć w maksymalnie 3-4 klikach. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie spotkałem się z sytuacją abym musiał się przeszukiwać przez kilka poziomów menu.

Minusy:
Jakości kamery mimo tego, że mam wersję z wysoką rozdzielczością to obraz jest słaby. Muszę sprawdzić czy soczewka nie jest czasem zabrudzona.

Składanie siedzeń z bagażnika nie działa do końca jak powinno, wygląda jakby sprężyny w oparciach były za słabe i nie obalały foteli.

Są to moje subiektywne wrażenia, dodam też że to mój pierwszy samochód z automatyczną skrzynią biegów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a do tej pory jeździłem manualem.

Wykupiłem 5lat/100 tys. jest tam sporo wykluczeń ale i tak postanowiłem zaryzykować.
dgbi jest offline   Odpowiedź z Cytatem