Cytat:
Pytanie do korzystających z podglądu: do ilu procent wypala się dpf u Was?
Mój Ranger ma prawie 30 kkm i najniższa, zaobserwowana wartość to 25% po zakończeniu cyklu. Zdarza się także, że zostaje na 35% Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Mój Ranger tydzień temu pokazał zapchany filtr DPF
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oraz zapaliła się żółta kontrolka silnika która nie chciała zgasnąć nawet następnego dnia.
Dzień później miałem do zrobienia 700 km i wyświetlił się komunikat trwa wypalanie filtra DPF jedź minimum 40 km/h - czy jakoś tak.... Nie zdążyłem przeczytać bo niechcący skasowałem komunikat.
Po powrocie do domu następnego dnia żółtej kontrolki silnika już nie było.
I wczoraj będąc na serwisie w ASO poprosiłem aby zajrzeli do DPF więc według nich mój filtr jest w bardzo dobrym stanie i ma 14% przytkania co stanowi normalny wynik.
P. S
@
SAR37
popraw tytuł dodaj prefix lub o jaki rocznik, model Rangera chodzi bo Ci moderator bez ostrzeżenia usunie Twój temat.
Tak niestety zrobił z moim tematem w dniu wczorajszym.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.