Odp: Jak dorobić nowy kluczyk?
Ponieważ to mój pierwszy post na forum witam wszystkich.
Czytam forum od dłuższego czasu to znaczy od zakupu mojego Focusa i nie miałem jak do tej pory żadnych problemów z pojazdem, dlatego się nie wypowiadałem. Ponieważ ostatnio dorabiałem sobie drugi kluczy scyzoryk po przeczytaniu wątku postanowiłem się zarejestrować i napiszę o dodaniu kluczyka do mojego MK4. Wbrew temu co tutaj przeczytałem, szczególnie wypowiedzi jednego kolegi, który wszystkich poucza i wykrzykuje CAPSE tylko swoje jedynie słuszne racje, dorobiłem kluczyk do mojego samochodu bez żadnego problemu i moim zdaniem bardzo przyzwoitej cenie 740 zł.
Firmę bez problemu wyszukałem w sieci w moim mieście, chyba jest ich nawet kilka, kluczyk zakupiłem nowy firmowy Forda na który otrzymałem dwuletnią gwarancję. Nie jakiś tam używany z Allegro co tutaj próbuje się wciskać ludziom, ponieważ garażowi eksperci nie mają pewnie dostępu do legalnej sprzedaży nowych kluczyków bezpośrednio od dystrybutorów tych części i muszą je kupować z drugiej ręki o wiele drożej dlatego tu wciskają, że to nie jest tanie i lepiej dodać używany tańszy.
Dlatego wszystkim polecam korzystanie z takich firm, często oferują one dojazd do klienta, są ich teraz setki w całej Polsce, a nie z garażowych biznesów bez gwarancji.
Samochody teraz kosztują masę pieniędzy i wydatek tych kilku stów na nowy kluczy z gwarancją zamiast bawić się w jakieś garażowe rzeźbiarstwo, które się nie opłaca przy takich cenach normalnych firm z branży dorabiania kluczyków samochodowych.
|