Temat: [Focus 2004-2008] Co to może być? (foto)
View Single Post
Stary 16-02-2023, 09:59   #5
jarasnet
ford::beginner

Model: Focus MK2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Co to może być? (foto)

Cytat:
Napisał Ze_ja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I to nie byle ktoś, a zapewne tak został wydany przez dealera, jeśli to z polskiego salonu. U nas to była powszechna praktyka, że w krajowych pakietach zamiast fabrycznego alarmu dealerzy dokładali często alarm Logic LC4, który miał właśnie taką diodę z przyciskiem i był montowany w tym miejscu, jeśli nie było grzanych foteli w danym aucie. Niektórzy dealerzy montowali obok, zostawiając zaślepki w spokoju, jak na przykładzie, który podał Antej. U mnie też tak jest, mimo braku grzania foteli.
Z dokumentacją auta powinna być instrukcja i domyślny (o ile poprzednicy nie zmienili) pinem. PIN warto znać, bo jak alarm się nie rozbroi, to silnika nie odpalisz. Ten Logic był tak montowany, że robi poniekąd za dodatkowy immobilizer. Odpalanie silnika, gdy alarm się załączy skutkuje sypaniem wszelkimi usterkami na wyświetlaczu komputera.
Zazwyczaj był programowany do fabrycznego pilota.

Jeżeli poprzednik alarm odłączył od instalacji, to nie ma problemu. Ale jeśli po zamknięciu pilotem auta to miga, to lepiej nie rzeźbić przy samym przycisku / kontrolce.
Raczej wszystko odłączone. Ten Focus to wersja 'bieda max'. Elektryczne szyby, klima i centralny zamek bez pilota który właśnie się zepsuł. Samochód długo był służbowym autem w Bemo Motors Poznań. Kupiłem go może właśnie przez to i dlatego że był zadbany. Ale czas już go zmienić chyba.
jarasnet jest offline   Odpowiedź z Cytatem