Temat: [Mondeo 2014- ] Spalanie 2.0 Ecoboost
View Single Post
Stary 20-02-2023, 19:15   #2072
gikso
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: mondeo fusion
Silnik: 2.0
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Spalanie 2.0 Ecoboost

U mnie obecnie jeżdzę głownie po miescie krótkie odcinki to srednia wychodzi 15 litrów ,w zwyczaju mówie 100zł = 100kilometrów. Na trasie Warszawa Władysławowo średnia wyszła 8.5 litra a srednia predkość to mniej więcej 140 (było i 190 ale i 40równiez). Natomiast jak by przeliczyć wszystkie kilometry a zrobiłem nim około 90tys to srednia pokazuje 10.2.Auto na pewno nie jest oszczędne i myślę że ktos z cięższą nogą spokojnie może osiągać wyniki bliższe 20 litrów .Natomiast na trasie trzymając równa prędkość komputer pokazuje niewiele ponad 6 litrów oczywiście prekość wtedy około 120 więc to rewelacyjny wynik ale bardzo trudny do utrzymania wlec sie jak Tico . Zauważyłem ze same koła i opony zmieniają wynik a u mnie dodatkowo tarcze hamulcowe podnoszą jego zużycie ze względu na rozmiar i masę( orginalna cos około 9 kilogramow moja prawie 14 więc różnica spora). Dużo by pisac o zużyciu wachy bo styl jazdy diametralnie zmienia wyniki. 400dpi leży i czeka na montaż ale czy kiedykolwiek sie doczeka tego nie wiem.
gikso jest offline   Odpowiedź z Cytatem