No cóż, możliwe że ktoś tym jeździł jak jeździł, aczkolwiek jest to dosyć ciekawe. Specjalnie pogrzebałem w fonie i znalazłem fotki gdzie wymieniałem sobie osobiście cały egr i czyściłem przepustnicę wraz z tą rurą wchodząca do głowicy. Auto w tamtym czasie miało ponad 180kkm przejechane i nigdy nikt tam nie zaglądał… Żałuję, że nie cyknąłem fotki rurki od egr, tam to poza sadzą w bardzo niewielkiej ilości i w dodatku suchej jak pieprz, nie było totalnie nic niepokojącego…
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak widać, jest trochę syfu, ale na pewno nie mogłem mówić o zwężeniu kanału o połowę. Ot trochę nagaru i co ważne w konsystencji dosyć suche to było, nie żadna maź itp. Mój styl jazdy? Mocno mieszany ale raczej spokojny. Więc jeśli czyścisz co 2 wymianę oleju to wszystko co piszesz, to może za dużo mgły olejowej jednak masz w dolocie?
Ciekawi mnie w jaki sposób czyściłeś kolektor ssący w tym silniku?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkt