View Single Post
Stary 23-02-2023, 11:06   #4
Mariuszecoboost
ford::amateur

Imię: Mariusz
Model: Ford Focus mk3
Silnik: 1.6 ecoboost 150km
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Nierównomierny Terkot, terkotanie na zimnym silniku 1.6 ecoboost

Cytat:
Napisał Piotr.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a jaki olej w tym silniku kolego masz zalany?
napisz też coś więcej o historii auta, od jak dawna je masz, od kiedy ten hałas występuje, czy coś było robione i np. wtedy zaczęło się stukanie?
Millers 5w30 ze specyfikacją Forda pod ten silnik. Auto mam prawie 4 lata a ponad 2 lata temu miałem robiony remont i wtedy też był robiony rozrząd, przebieg był jakieś 130tys. I nie wiem czy odrazu czy po jakimś czasie zaczął być słyszalny ten dźwięk, był delikatny i zaraz po nagrzaniu znikał więc się nie przejmowałem, sporo czasu minęło i teraz jest jak by głośniej więc postanowiłem zapytać. Aktualnie 160tys. Przejechane

Bump:
Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to nie jest terkot a równomierne stukanie.

Kiedy był rozrząd robiony (z napinaczami, paskiem, pompą?)
Pasek alternatora kiedykolwiek zmieniany?
Rozrząd robiony przy remoncie silnika 30tys. Km temu, pasek, napinacze i pompa. Autem przejechałem od kupna jakieś 55tys.km i paska alternatora nie ruszyłem, mam teraz 160tys. Przebiegu, czy wcześniej był wymieniany to nie wiem
Mariuszecoboost jest offline   Odpowiedź z Cytatem