Temat: [Focus 2011-2014] Demolka silnika 1.0 po 150 kkm
View Single Post
Stary 07-03-2023, 08:38   #70
hottt
ford::amateur

Model: Fiesta
Silnik: 1.0 100kM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Demolka silnika 1.0 po 150 tkm

Miałem fiestę od nowości 2016. Nakręcone 90000km, olej wymieniany co 12tys km. Zero problemów jak dotychczas. Auto poszło do rodziny więc tym bardziej będę wiedział czy coś się zadziało i nie ukrywam, że będzie mi głupio gdy się coś wysypie. Przez te 7 lat nie miałem z nim najmniejszego problemu. Oby tak pozostało. Obejrzałem film na yt, że pasek pozostawia po sobie cząstki, które zapychają smok i może dojść do zatarcia. Czy to dużo roboty aby go wyczyścić? Robił to ktoś? Wolę powiedzieć o tym nowemu właścicielowi.
Jak kupowałem to auto to nie znalazłem człowieka, który by narzekał na te motory. O tyle teraz dziwię się, że są takie opinie.
Co do polemiki kolegi co ma awatar clowna... Dziwisz się, że ford pisze o wymianie oleju co 20 tys? (chociaż dla mnie to sprzeczne bo ja jechałem raz do roku i nigdy nie było więcej niż 12k). Kupiliśmy teraz nowe auto grupy vaga 1.0 tsi 110KM i wiesz co ile tam jest wymiana? Co 30 tys. To samo w bmw i innych. Nie zamierzam sie do tego stosować, tylko piszę, że ford i tak nie jest najgorszy pod tym względem.
hottt jest offline   Odpowiedź z Cytatem