View Single Post
Stary 14-03-2023, 11:18   #30
krystianen
FCP member

Imię: Krystian
Model: Ford FOCUS MK3
Silnik: 2.0 TDCi 163KM - POWERSHIFT
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Jak dorobić nowy kluczyk?

Cytat:
Napisał lukaszooo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla ścisłości.
Nikt, powtarzam nikt na tym forum nigdy nie posiadał ani nigdy nie będzie posiadać legalnej wykupionej na własną firmę licencji delerskiej FDRS ktorej może legalnie używać w celach zarobkowych. Taka licencja w tamtym roku kosztowała 8500euro rocznie więc o czym mowa.....
Tutaj nie był bym taki pewny, wykupuje licencje od już od kilku lat na swoja firme. Fakt nie jest tania. Bo koszty zaczynja się 3800eur rocznie, za samą licencje do FDRS. Do tego interface (zakup 1razowy około $1500), do programowania kluczy trzeba miec akredytacje EU5 Security. Tutaj trzeba zrobić dużo papirologii i jest depozyt. Kilka lat temu przeszedłem ten proces. Przetargali mnie "jak po szkle", ale teraz mam spokój i moge przełużać licencje co roku wraz akredytacja.

W USA nie maja tak cięzko, tam Seriwsy niezależne mają wsparcie od Ford Corp, moga wykonywać nawet akcje serwisowe. W Ford Europe trzyma całość dla sieci dealerskiej

609 535 500 | krystian@fordplus.pl
krystianen jest offline   Odpowiedź z Cytatem