View Single Post
Stary 16-03-2023, 09:06   #7
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Nie odpala - Trochę łapal z początku teraz tylko kręci

Cytat:
Napisał toros72 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poleca ktoś jakiś dobry zakład ?
W Warszawie ostatni raz robiłem wtryskiwacze w Warszawie na Modlińskiej 181 w Diesel Motor Service, wjazd od uliczki Śreniawitów, poprzecznej do Modlińskiej, tel. 510 198 306. Sprawdzenie wtryskiwacza na stanowisku 70 zł/szt., a co dalej - to już może być różnie, decydujesz co robić ty. Ja z ich roboty i z podejścia do klienta byłem zadowolony.
Natomiast moje pompy były demontowane parę lat temu w Auto-Waś i wysyłane przez nich do Diesel Technika w Lublinie, bardzo dobra firma, ale droga.

Mi w serwisie mówili, że wtryskiwacze Delphi - w porównaniu do innych - są wyjątkowo wrażliwe na zanieczyszczenia. Do tego stopnia, że tak jak przy innych używają podczas montażu rękawiczek tekstylnych, tak przy Delphi lateksowych, bo nawet najmniejszy włosek z rękawiczki może zablokować pracę wtryskiwacza. Z tego chyba wynika fakt, że do tdci Delphi Ford przewiduje filtry paliwa dwumikronowe, a do innych tdci i do tddi - pięciomikronowe. Nawet podczas montażu wtryskiwacza i jego podłączania można sobie zarobić na kłopot. U mnie np. raz był taki problem, że wtryskiwacz przekładany z silnika do silnika w jednym do końca pracował prawidłowo, a w drugim był już całkowicie martwy...

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 16-03-2023 o 09:30
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem