View Single Post
Stary 17-03-2023, 20:00   #5
metmusic
ford::professional

Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Uceglony moduł wspomagania kierownicy (PSCM)

Cytat:
Napisał metmusic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a tłumacząc:
Angielski znam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie chciało mi się wklejać tłumaczenia. Moduł nie jest uceglony w rzeczywistości bo wspomaganie działa i jest z nim komunikacja. Chlopaki z FORScana myśleli, że nie działa zupełnie. Natomiast jeśli mowa o jego 100% sprawności to faktycznie jej nie ma bo sypie błędami i pokazuje bzdury dla VIN, p/n, strategy.

Cytat:
i na pewno na nim znajduje się nr części
Z tego co widzę to na modułach są numery ale TRW, nie Fordowskie więc ciężko połapać się który w rzeczywistości siedzi na kolumnie. W FORScan u mnie zgłasza się 8V51-3C579-AE. Pytanie jaki to numer (lub pula numerów) TRW...

Cytat:
z odpowiednim modułem
Właśnie zastanawiam się jaki moduł będzie nieodpowiedni. Były różne? Teoretycznie mają różne numery TRW ale nie wiem jak to się przekłada na numery Forda. https://allegro.pl/listing?string=mo...20fiesta%20mk7. Ja trochę na chybił trafił kupiłem ten: https://allegro.pl/oferta/fiesta-mk7...3c-12925737498. Kierowałem się datami produkcji... rozszyfrowałem że tam jest data w formacie "dzienroku_rok" czyli w wypadku tego co kupiłem 245 dzień 2012 roku. Ale nadal nie wiem czy będzie kolejny numer typu AG, AH, AJ zamiast AE czy zupełnie inny bo tak jak wyżej wspomniałem - tych numerów brak. Najwyżej oddam i kupię ze swojego rocznika.

Cytat:
sam nie przyjmie , sprawdzone
Cytat:
i na koniec trzeba wprowadzić vin auta , aby nie waliło błędami.
A co jeśli nie wpiszę właściwego VIN? Tylko błędy? W Mondeo mam w CCMii inny VIN i nie robi problemów, nawet błędów nie ma. PSCM w Fieście może robić problemy jeśli VIN będzie dawcy? Poza tym czym go wpisać? W FORScan dla tego modułu nie można chyba tego zrobić. UCDS?

Ostatnio edytowane przez metmusic ; 17-03-2023 o 20:14
metmusic jest offline   Odpowiedź z Cytatem