View Single Post
Stary 18-03-2023, 20:12   #36
Tomasz76
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: Focus Active X FL
Silnik: 1.0 hybrid mhev 155KM A7
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Focus 1.0 155KM po FL 2023r Recenzja

Zacznę od tego, że zmieniam zdanie jeśli chodzi o fotele AGR w Focusie. Po przejechaniu jednego dnia 800 kilometrów uważam, że są bardzo wygodne. Różnica pomiędzy zwykłymi fotelami, a AGR jest bardzo duża. Zdecydowanie warto dopłacić do tych foteli. Jednak w Golfie i tak AGR są wygodniejsze. Przejechałem już łącznie 2700 kilometrów. Nie spodziewałem się tak dobrego samochodu. Bez dwóch zdań zamówiłbym Focusa raz jeszcze, w takiej właśnie konfiguracji. Jeśli chodzi o wyniki spalania, to kolejna niespodzianka. Komputer nie zaniża średniego spalania. Rzadko się to zdarza w autach. Mam podobną sytuację w Lexusie, gdzie komputer też nie przekłamuje. Najniższe spalanie, jakie udało mi się uzyskać na drogach lokalnych, to 5,4 litra. Największe zalety Focusa, to wygłuszenie wnętrza, prowadzenie i system Sync4. Największe wady, to mało komfortowe zawieszenie, brak elektryki i pamięci foteli(wystarczy fotel kierowcy)oraz brak spryskiwacza tylnej kamerki. W kabinie nadal nic nie skrzypi, a tyle złego słyszałem o jakości wykonania wnętrza. Szkoda, że w Focusie nie ma oświetlenia ambientowego. W Golfie można sobie podświetlić różnymi kolorami deskę oraz wszystkie drzwi. Sporo najeździłem się już Focusem i na razie robię sobie krótką przerwę. Czas pojeździć teraz trochę Golfem.

Ostatnio edytowane przez Tomasz76 ; 19-03-2023 o 18:25
Tomasz76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem