View Single Post
Stary 18-03-2023, 22:14   #148
zbigi
ford::average

Imię: Zbyszek
Model: Ford Focus C-Max / Mondeo Mk5
Silnik: 1798 /2.0 TDCi
Rocznik: 2005 / 2015
Domyślnie Odp: Konwersja z 4.2" (SYNC) na 8" (SYNC2/3)

Cytat:
Napisał Antej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nadal nie wiem jakie masz teraz.
Mam teraz Sync1 z ekranem 4". Od tego APIM uchwyty się nie nadadzą do APIM Synca2, do którego je potrzebuję.

Cytat:
Napisał Antej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli myślisz że coś jest drogie, zapraszam do ASO
Sądzę, że w ASO te uchwyty miałyby podobną cenę jak na chińskim portalu zakupowym https://pl.aliexpress.com/item/1005001291990023.html.
Widzę, że zrozumienia moja prośba nie znalazła.
Mam sporo lat na karku i wiem ile może kosztować jakiś drobiazg w ASO, proszę mi wierzyć.
Mógłbym pominąć powyższe odpowiedzi milczeniem, ale jednak nie mogę się powstrzymać od uwagi, że widocznie mam inne podejście do cen towarów, które mnie interesują niż szanowni Koledzy, którzy mi odpowiadają. Ja nie uważam, że dwie proste blaszki powinny kosztować ok. 150 zł, co jest w przybliżeniu niemal równe wartości dniówki pracy osoby nie zarabiającej kroci na jakiejś niezbyt eksponowanej posadzie.
Na inną od mojej ocenę mogą sobie pozwolić - i to rozumiem - ci, dla których wspomniane 150 zł nie jest kwotą istotną, bo stanowi to np. ułamek ich dziennego wynagrodzenia.
Ja jeździłem fordem mondeo z Synciem3 przez ostatnie cztery lata w służbowym samochodzie i wiem, że nie jest to wcale takie cudo, które warte jest tej ceny, o której wspomniałem wyżej. Nie było mnie stać na wypasiony samochód z synciem3, dlatego po kupnie forda mondeo z Synciem1 postawiłem sobie granicę w budżecie na modernizację samochodu i zdecydowałem się wydać pieniądze na nowszy Sync z większym ekranem tylko do wysokości 500 zł. Wystarczyło to mi na Sync2 i nie chcę tej kwoty przekraczać, bo rzeczywisty zysk na wymianie Sync1 na Sync2 jest tak naprawdę w dużej części iluzoryczny i bardziej chodzi tu o zysk na estetyce niż na funkcjonalności, która w istotny sposób się nie poprawi.

Ostatnio edytowane przez zbigi ; 18-03-2023 o 22:20 Powód: uzupełnienie odpowiedzi
zbigi jest offline   Odpowiedź z Cytatem