View Single Post
Stary 21-03-2023, 09:18   #279
tomaszjan31
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Hybryda - kto już ma, wrażenia i odbiór

@posym
Wszyscy użytkownicy fordów, pojazdów fhev wiedzą że w zimowej atmosferze w początkowej fazie pracy motoru/zimny silnik skrzynia biegów w pozycji "N"/
są bardzo duże drgania, nierówna praca silnika. Po rozgrzaniu problemów nie ma, prawdopodobnie po przez brak dalszej weryfikacji przez wzgląd na przechodzenie w cykl elektryczny.
Wielu użytkowników mówiło, tu na forum, że po zgłoszeniu problemu w aso wymieniali tłumik drgań z różnym skutkiem.
Ja zgłosiłem ponad miesiąc temu w jednym ze śląskich aso problem, w którym ewidentnie próbowali mnie spławić, twierdząc że jest to typowa charakterystyka pracy hybrydy /czytaj te typy tak mają/Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .Jednak mając wiedzę z forum o wymianach wspomnianych tłumikach drgań zaparłem sie i drążyłem temat w serwisie. Tak jak wspomniałem wyżej przyznano mi tłumik drgań i kpl sprzęgło.
Wspomniana usterka zaczęła być szeroko opisywana w działach kuga 2020. pewnie przez wzgląd że mk3 szybciej pojawiała sie wśród użytkowników

Ostatnio edytowane przez tomaszjan31 ; 21-03-2023 o 11:02
tomaszjan31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem