View Single Post
Stary 28-03-2023, 20:50   #52
Tomasz76
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: Focus Active X FL
Silnik: 1.0 hybrid mhev 155KM A7
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Focus 1.0 155KM po FL 2023r Recenzja

Cytat:
Napisał mdmowski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sporo piszesz na temat auta - fajna baza dla chętnych na autko.
Odnośnie oświetlenia wewnętrznego, to w przedlifcie u mnie jest pełne oświetlenie - klamek, nóg itd. Nie wiem czy to ze względu na wersję Vignale czy okrajanie przez Forda kolejnych wersji. Ale Focus też to jeszcze niedawno miał.
Wyciszenie - zawsze można rozbudować fabryczne o dodatkowe, czy to w specjalistycznych warsztatach czy nawet samemu. Więc wyciszając Golfa możesz polepszyć przyjemność z jazdy nim.
A jak akumulator? Nie ma problemów z autem, gdy postoi nieużywane parę dni? Wyłączanie systemów, skracanie czasu oświetlenia, nie aktywowanie SS itd. To bolączka sporej liczby przedliftów.
Pisząc o klamkach w drzwiach miałem na myśli klamki zewnętrzne. We wnętrzu klamki, przestrzeń na nogi i kieszenie w drzwiach przednich są podświetlane. Jednak w Golfie wygląda to dużo lepiej, ponieważ jest pełne oświetlenie ambientowe w kilkunastu kolorach. Podświetlane są nawet listwy nad podłokietnikami na wszystkich czterech drzwiach. Żadnych problemów z akumulatorem w Focusie nie mam. W Golfie też nic się nie dzieje z napięciem. Co prawda Focus stoi góra dwa dni, ale często pokonuje też krótkie odcinki. Do tego mam jeszcze podpięty wideorejestrator. Wyciszenia w Golfie nie będę poprawiał, ponieważ Golfa i Focusa leasinguję tylko przez 2 lata. W tym roku Golf pójdzie już do sprzedania, bo właśnie kończy mi się leasing. Chcę jednak zaznaczyć, że Golf nie jest słabo wyciszony, jak na tę klasę aut, tylko w Focusie zrobili to tak dobrze.
Tomasz76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem