Trudno w to uwierzyc ale stalo sie to
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
10 lat temu kupilem w Polsce auto i przywiozlem go sobie do Czech gdzie mieszkam na polskich tablicach. Tu normalnie zarejestrowałem jako import auta, tablice wyrzucilem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz odwiozlem auto do Polski i nowy właściciel próbował go zarejestrować na siebie. Okazało się, że w PL to auto ciągle jest zarejestrowane na poprzedniego właściciela.
Podumowując: to samo auto, z tym samym VINem jeździło po Europie w tym samym czasie na różnych blachach.
Może ktoś zapytać czemu się dziwię. No temu, że proces importu aut jest jasny i nie narzuca na importującego żadnych obowiązków zgłaszania tego faktu w kraju skąd auto było przywiezione. Myślałem, że urzędy sobię tę zmianę wykomunikują. Znalazlem taką informację, że by tak miało być, chociaż ta pochodziła z późniejszych lat.
Ciakwe czy z nowym autem, które też właśnie przywiozłem z PL będzie to samo. A co ważniejsze, ciekawe czy zarejestrowanie auta które właśnie sprzedałem w Polsce, spowoduje wyrejestrowanie go z czeskich urzedów.