View Single Post
Stary 30-03-2023, 11:49   #5
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: To samo auto zarejestrowane w dwoch krajach rownoczesnie

Wg mych informacji wrecz na odwrot. Za auto importowane z zagraniczy trzeba zaplacic haracz, ale jesli bylo najpierw exportowane z pl do innego kraju a potem przywiezione spowrotem to podatku placic nie trzeba. Ale to powtarzam slowa szwagra, ktory sie w tej kwestii dowiadywal. Sam nie nie mam pojecia o aktualnych polskich realiach.

Cytat:
Napisał paoloWawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sam byłem zdziwiony że wszystko zadziałało tak bezproblemowo. Ale to był styczeń 2016r., może gdy Ty rejestrowałeś w CZ to nie była jeszcze tak rozwinięta współpraca między państwami.
Ja rejestrowalem to auto w 2013 - to prawda. Artykul o wspolpracy miedzy krajami w tej materii pochodzil z 2015 czy cos takiego. Ale teraz rejestrowalem znowu auto z PL, i nawet nie chcieli (mi odebrac) starych/polskuch tablic ani dow rej. To mnie dziwi bo zawsze myslalem ze blachy to cos bardzo waznego co nie moze wpasc w cudze rece. No ale moze sie myle

Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 30-03-2023 o 12:01
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem