Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta
Ja miałem podobnie, w takim sensie że dopóki nie było wiadomo że zaprzestaną produkcję Mondeo to faworytem byłoby zapewne MK6, po MK4 i MK2 kontynuowałbym parzyste wersje modelu - no ale jak wiadomo Ford miał inne plany i nie było mi dane [emoji846]
Już o tym kilkakrotnie pisałem - trójka przypadła mi do gustu i przejechałem wynajętą podczas urlopu prawie 1500km (330i). Ale jednak uznaliśmy że jest ciut za mała jak na nasze potrzeby, i padło na E klasę. W gamie Mercedesa C klasę również uznałem za zbyt małą.
Wspomniany wyżej w wątku Arteon wizualnie mi się podoba, miejsca ma od groma, choć ten led przez całą szerokość przodu w nocy w polifcie wygląda jak tandetna chińszczyzna, wyciszenie również nie zachwycało. Ale co najważniejsze, jak ktoś wspomniał i o czym wielokrotnie mówiłem - u mnie odpadł ze względu na DSG, ten lag jest nie do zaakceptowania. Modyfikowanie oprogramowania skrzyni w trakcie gwarancji nie wchodziłoby u mnie w grę, więc Arteon został skreślony.
Co do Superba i innych egzotycznych wynalazków typu 508 - gdyby kosztowały ok. 150k to można by rozważyć jazdę próbną, ale jeśli po skonfigurowaniu pojawia się solidna dwójka z przodu no to z mojej perspektywy jest to dyskwalifikacja i szkoda mi było czasu.
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez paoloWawa ; 04-04-2023 o 22:20
|