View Single Post
Stary 06-04-2023, 20:50   #8
hindus
ford::expert

Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Nie działa regulacja temperetury nawiewu

Taka ciekawostka, problem pojawił się i u mnie. Oczywiście w najzimniejszy dzień w ciągu ostatniego czasu (-4 oC) z zamarzniętymi wszystkimi szybami i kiedy spieszyłem się zawieźć parę osób z rodziny na ich pociąg na dworzec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ach te prawa Murphy'ego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Natomiast przyczyna u mnie inna bo po wyciągnięciu radia okazało się, że cięgno spadło z trzpienia. Założyłem z powrotem i już miałem całość zamykać, kiedy uznałem, że pokręcę parę razy dla testu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No i co się okazało
- https://youtube.com/shorts/Ca61kK-67h8

Z jakiegoś powodu (większe opory na klapkach mieszacza powietrza?) cięgno wykrzywiło, zwiększony opór spowodował coraz to większe wyginanie aż całość zaczęła zachowywać się jak na filmie.

Co zrobiłem? Przede wszystkim wyprostowałem linkę (ona jest dość sztywna i daje się odginać) tak żeby była możliwie płaska. Nie trzeba było narzędzi, dało się to w palcach ogarnąć. To powinno było wystarczyć, ale dla pewności wkręciłem jeszcze śrubę z małą podkładką na ten trzpień - tak, żeby regulacja już więcej nie spadła, nawet jeśli cięgno znowu się wykrzywi, przynajmniej zostanie mi chociaż trochę regulacji.
hindus jest offline   Odpowiedź z Cytatem