View Single Post
Stary 07-04-2023, 09:29   #70
vesperus
ford::amateur

Model: brak
Silnik: brak
Rocznik: brak
Domyślnie Odp: Focus 1.0 155KM po FL 2023r Recenzja

Kolego ipIV, jak się spisuje zawieszenie w Focusie ST w mieście na nierównej nawierzchni? Wiosna to dobra pora na takie testy, popękany asfalt, ubytki w jezdni. Masz wersję ze standardowym zawieszeniem ST? Da radę w ogóle używać ST-ka do codziennej jazdy?

Mam obecnie Focusa III FL w kombi z silnikiem 1.5 EB 150 KM i przymierzam się do jego zmiany. Już przy jego zakupie zastanawiałem się nad ST, ale w końcu kupiłem Titanium. Obecnie znowu staję przed tym samym dylematem, tylko teraz wybieram kombi pomiędzy Active X a ST X. Jak zwykle moje główne obawy w stosunku do ST to zawieszenie, będzie to moje jedyne auto i nie wiem czy jazda na co dzień takim autem jest do zaakceptowania.
Z kolei w stosunku do wersji Active X mam obawy co do silnika. Jeździłem testowo kombi 1.0 155KM Powershift (taki zestaw bym kupował) i dynamika na pusto była dla mnie do zaakceptowania, nie wiem tylko jak będzie pod obciążeniem. Czasami zdarza mi się jeździć nieduże dystanse z przyczepą (podobną jak masz na zdjęciu w swoim wątku), czasami solidniej załadowaną i mam tutaj lekki dysonans pomiędzy 1.0 i kombi z przyczepą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wg press kita Forda, kombi 1.0 155KM Powershift podobno uciągnie przyczepę bez hamulców 725 kg i 1500 kg z hamulcami, więc teoretycznie nawet więcej niż w moim obecnym modelu.

Ostatnio edytowane przez vesperus ; 07-04-2023 o 09:31
vesperus jest offline   Odpowiedź z Cytatem