U mnie też działa w taki sam sposób, nie próbowałem z tym nic robić, po prostu się przyzwyczaiłem, również jeździłem nowymi WV/Audi/Seat, działają zupełnie inaczej. Z jednej strony Ford nigdy fałszywie mi nie wyhamował na autobanie na zwężeniach czy też pracach drogowych, podczas zmieniania pasa ruchu i jazdy zgodnie z żółtymi liniami tymczasowymi. W WV raz znajdowałem się na lewym pasie podczas robót a przede mną po prawej inny pojazd, w trakcie jazdy po żółtych liniach i jednoczesnym zmienianiu toru jazdy na lewo system zahamował golfika prawie do zera. Uznał, że pojazd jadący po prawej stronie zgodnie z swoim torem ruchu, zajechał mi drogę. Od tamtego przypadku wyłączam te pomagacze na takich odcinkach. Nawet się takiej sytuacji nie spodziewałem. W Fordzie nie miałem jeszcze takiego przypadku.
Można się też rozwodzić nad asystentem do utrzymywania pasa ruchu, miedzy markami jest to też przepaść, Seat czy Golf radzą sobie z tym bardzo dobrze. U nas co tu mówić, tylko że działa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.