Temat: [Mondeo 2014- ] Uszkodzone oświetlenie adaptacyjne
View Single Post
Stary 11-04-2023, 16:24   #43
pioterekb
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Uszkodzone oświetlenie adaptacyjne

Coż, nie wniosę niczego nowego do tematu poza infromacją, że mam to samo - B103C. Łudziłem się, że to przez mroźną pogodę (zimny lut), przy skręcie w lewo. Czas temu (z rok), pojawiało się sporadycznie, teraz nagminnie i niemal natychmiast po uruchomieniu pojazdu. Zastrzymanie, wyłączenie, uruchominie pojazdu już nie pomaga w takiej sytuacji.

Przeszukałem nasze fora i zagraniczne, na których również zgłaszany jest ten błąd. Nie natknąłem się jednak nigdzie na jakiekolwiek rozwiązanie. Jest sporo nieprecyzyjnych informacji, że jednym pomogła aktualizacja, że jakaś akcja serwisowa, że poluzowana wtyczka. Na zagranicznym forum ktoś nawet prowadził akcję zbierania wpisów, aby zwrócić się do Forda o systemowe rozwiązanie problemu.

Cóż, napisałem do ASO w tej sprawie podając kod błędu, ale dostałem jak na razie zaproszenie na diagnostykę. Przy rozmowie usłyszałem tylko, że w innych modelach też się to pojawia. Nie dostałem odpowiedzi czy czeka mnie kosztowna wymiana, bo jeszcze sami nie zdiagnozowali usterki i nie ma co przesądzać. Jasne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pioterekb jest offline   Odpowiedź z Cytatem