Cytat:
|
Kolego ipIV, jak się spisuje zawieszenie w Focusie ST w mieście na nierównej nawierzchni? Wiosna to dobra pora na takie testy, popękany asfalt, ubytki w jezdni. Masz wersję ze standardowym zawieszeniem ST? Da radę w ogóle używać ST-ka do codziennej jazdy?
|
Trudno powiedzieć, mi nigdy w żadnym aucie nie było ZA twardo.
Punto Evo na zawieszeniu z Abartha nawet jak dla mnie było miękko, fiesta mk7fl Titanium jak dla mnie za miękka, Punto II HGT na akcesoryjnych sprężynach Eibacha - twardo ale ok,
no to Focus w porównaniu z najtwardszym autem jakie mam - PII HGT jest twardy jak beton. Tylko.... mi to nie przeszkadza. Żona czasami marudzi, że "cycki jej skaczą"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Służbowy nowy golf w kombiku to dramat. Powyżej 150-160 strasznie pływa i generalnie jest bardzo miękko. Także trzeba jeździć grzecznie.
Najlepiej przejechać się demówką STkiem, bo na podstawie czyjejś subiektywnej opinii nie ma co podejmować decyzji.
Nie wiem też jak twardo jest w porównaniu z HB. Kombi nie ma adaptacyjnego zawieszenia i trudno powiedzieć jakiego trybu jazdy w HB jest odpowiednikiem zawieszenie z kombi.
Generalnie jest twardo, ale jak dla mnie nadal OK. Najlepiej się samemu demówką przejechać. Są dealerzy który mają demówki w wersji ST.
W każdym razie on nie prowadzi się jak po szynach.... bo pojazd szynowy by się wykoleił, a Focus dalej jedzie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zapraszam tu:
https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=331732