View Single Post
Stary 11-04-2023, 21:16   #72
ipIV
ford::amateur

Imię: Michał
Model: mk4 fl
Silnik: 2,3
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Focus 1.0 155KM po FL 2023r Recenzja

Cytat:
Napisał vesperus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego ipIV, jak się spisuje zawieszenie w Focusie ST w mieście na nierównej nawierzchni? Wiosna to dobra pora na takie testy, popękany asfalt, ubytki w jezdni. Masz wersję ze standardowym zawieszeniem ST? Da radę w ogóle używać ST-ka do codziennej jazdy?
Trudno powiedzieć, mi nigdy w żadnym aucie nie było ZA twardo.

Punto Evo na zawieszeniu z Abartha nawet jak dla mnie było miękko, fiesta mk7fl Titanium jak dla mnie za miękka, Punto II HGT na akcesoryjnych sprężynach Eibacha - twardo ale ok,
no to Focus w porównaniu z najtwardszym autem jakie mam - PII HGT jest twardy jak beton. Tylko.... mi to nie przeszkadza. Żona czasami marudzi, że "cycki jej skaczą" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Służbowy nowy golf w kombiku to dramat. Powyżej 150-160 strasznie pływa i generalnie jest bardzo miękko. Także trzeba jeździć grzecznie.

Najlepiej przejechać się demówką STkiem, bo na podstawie czyjejś subiektywnej opinii nie ma co podejmować decyzji.
Nie wiem też jak twardo jest w porównaniu z HB. Kombi nie ma adaptacyjnego zawieszenia i trudno powiedzieć jakiego trybu jazdy w HB jest odpowiednikiem zawieszenie z kombi.

Generalnie jest twardo, ale jak dla mnie nadal OK. Najlepiej się samemu demówką przejechać. Są dealerzy który mają demówki w wersji ST.

W każdym razie on nie prowadzi się jak po szynach.... bo pojazd szynowy by się wykoleił, a Focus dalej jedzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zapraszam tu: https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=331732

Ostatnio edytowane przez ipIV ; 11-04-2023 o 21:23
ipIV jest offline   Odpowiedź z Cytatem