|
Generalnie udało mi się temat z błędem P1102 rozwiązać. Na forum już wcześniej opisywałem co zrobiłem w celu znalezienia przyczyny wystąpienia tego, ale to wszystko nic nie pomogło i niejako się z tym pogodziłem. W planie było zrobienie chipa i przy okazji chciałem, aby ten błąd P1102 "wyrzucić z ramki błędów. Na przestrzeni czerwca / lipca ubiegłego roku wyskoczył mi jeszcze inny problem związany z czujnikiem tlenu przed katalizatorem (błąd P2237). Na forach jako tako mało kto pisał o takim problemie w tym modelu, więc kupiłem używaną sondę. Po wymianie dalej ten sam błąd... Następnie kupiłem nową sondę i dalej to samo... Wiec w dalszej kolejności padło na sprawdzenie wtyczki i wiązki ok. 10-20cm od tej wtyczki w poszukiwaniu jakiś uszkodzeń. Generalnie wszystko ok. Co ciekawe, czasem ten błąd samoczynnie znikał, po czym powracał na dłużej. Same skasowanie błędu nic nie dawało, bo kontrolka się zaświecała po przejechaniu 30 - 50 km. P1102 co jakiś czas też się pojawiał. Gdzieś z początkiem sierpnia zeszłego roku zabrałem się za kompletne sprawdzenie wiązki silnika, począwszy od wtyczki do czujnika tlenu aż do wtyczki komputera, oraz kolejnej wtyczki, która wchodzi aż do skrzynki z przekaźnikami obok akumulatora. Z wiązki ściągnąłem wszystkie taśmy i peszle, aby sprawdzić centymetr po centymetrze każdy z przewodów do tego czujnika. Nie znalazłem żadnych uszkodzeń, załamań, czegokolwiek, co mogłoby być podejrzane. Co jednak mnie zastanowiło, to wygląd pinów na komputerze. Wszystkie były bardzo matowe, nawet bym powiedział, że z jakimś nalotem. Każdy z tych pinów mechanicznie wyczyściłem małym śrubokrętem i popsikałem preparatem do czyszczenia styków. Także popsikałem tym preparatem dwie wtyczki, które idą do kompa i jedną, która wchodzi do skrzynki bezpieczników. Po zmontowaniu wszystkiego musiałem wykasować błędy, gdyż mimo odpiętego aku się pojawiły. Po tym wszystkim jak do tej pory żaden z tych błędów nie wrócił, a co więcej, zauważyłem, że silnik trochę jakoś inaczej pracuje. Szczególnie w przedziale 3-4,5 tys. obrotów. Wcześniej był jakoś ospały, a teraz jest zauważalna różnica. Ja stawiam na to, że powodem tych błędów mogły być "pośniedziałe" piny na kompie.
|