Temat: [Ogólne] SYNC3 - aktualizacja map
View Single Post
Stary 17-04-2023, 18:39   #1910
ispw
ford::beginner

Imię: Sławomir
Model: Kuga ST-Line
Silnik: 1.5
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: SYNC3 - aktualizacja map

Cytat:
Napisał arturek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam

1) Wczoraj (10.04.2023) pojawiło się małe uaktualnienie dla map F11 => Map_49418_Update.zip
Są to pliki:
GB5T-14G386-AD.tar.gz
LU5T-14G386-CA.tar.gz

co one aktualizuja / zmieniają ?

2) Czy koledzy nadal macie problem ze zgłoszeniem aktualizacji? => pytam bo próbowałem przez wifi oraz przez komputer (rózne przegladarki) i nie przyjmuje zgłoszenia aktualizacji

Do tej pory nie mialem problemów ze zgłoszeniem aktualizacji

pozdrawiam
Arturek
Mam to samo.
Wcześniej gdy zajrzałem na stronę Forda, zalecał mi aktualizację map wielkości ponad 20 GB. Wiedziałem, że to jakaś lipa, bo przecież nowszych niż F11 map nie ma. Zrobiłem więc inwentaryzację Syca i wysłałem dziennik. Po jakimś czasie pojawiła mi się właśnie ta mała aktualizacji, o której pisze kolega. Zawiera ona ww. 2 pliki. Jeden z nich (GB5T-14G386-AD.tar.gz) jest co do nazwy i swojej wielkości taki sam jak plik w zestawie do inwentaryzacji Sycna. Po jej instalacji wysłałem dziennik i nic - a w zasadzie to samo, czyli oferta aktualizacji o tę poprawkę.
Dlatego podejrzewam, że to nie jest jakaś aktualizacja, tylko zestaw do sprawdzenia co jest w Sycu. Po stronie Forda chyba jest jakiś problem z przyjęciem "naszych" dzienników.
ispw jest offline   Odpowiedź z Cytatem