Temat: [Fusion - Mondeo USA] Jaki interfejs wybrać
View Single Post
Stary 18-04-2023, 14:38   #48
DaQe
ford::amateur

Imię: Mateusz
Model: Ford Fusion
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Programowanie Ford Fusion

Witam, posiadam skromny kabel ELM327 OBD2 HS/MS CAN aby połączyć się z Forscanem.
Wszystko działa, natomiast nie program nie wyszukuje wszystkich modułów.
Moje pytanie jest następujące czy jest to wina kabla i stawia on ograniczenia co do niektórych modułów czy może nie posiadam takowego modułu w samochodzie.

Chciałbym właczyć fukcję ogrzewania postojowego lub schładzania przy zdalnym odpalaniu auta, w menu licznika jest taka opcja do wyboru jak włączenie podgrzewania foteli kierownicy czy ustawienia temperatury, jednak jest to tak jakby nie dostępne, tzn jest lista funkcji ale nie ma możliwości ich zaprogramowania, jak bede wracał z pracy mogę zrobić zdjęcie.

Samochód to Ford Fusion 2014r. 2,0 ecoboost 240km z Kanady.
załączam zdjęcie znalezionych modułów w Forscanie, Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dodam też ze programowanie takie jak np. wyłączenie czujnika ciśnienia w oponach czy trąbniecie 2 krotne przy wychdzeniu z auta z kluczykami działa.

Ew jeśli byłby ktoś z okolić śląska chętnie mogę się odpłatnie skontaktować w celu wykonania takiej usługi .
DaQe jest offline   Odpowiedź z Cytatem