View Single Post
Stary 24-04-2023, 22:01   #53
IGORMAXX
ford::beginner

Imię: Igor
Model: Focus MK4 kombi
Silnik: 1.5 Eco Blue
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: drgania karoserii powyżej 130km/h

Cytat:
Napisał michałek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakieś dwa lata temu, do Froda poszło zgłoszenie z ASO jako usterka z którą sobie nie radzą. Jeden mój (benzyna kombi 1.5) i jeden prywatny kierownika ASO (2.0 diesel kombi)! Dlatego to w ogóle poszło. Tyle że, cisza i ch**. Oni od dawna to wiedzą tylko grają głupa. Ja swój poprawiłem oponami, teraz idą amortyzatory Bilstein zamiast tych pieprzonych Monroe robionych w Polsce (są z polskiej fabryki Monroe). Zimą wyraźnie wszystko się nasila, więc ja idę w stronę amortyzatorów choć i tak jest dużo lepiej.
A dlaczego nie robisz kontynuacji tematu u producenta tylko robisz na własną rękę? i koszt jak się domyślam.

Bump:
Cytat:
Napisał bidżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie po wizytach we w sumie 4 serwisach, w końcu ten ostatni (niezależny) podjął się wymiany kompletnych półosi. Pomogło!

Teraz jeszcze tylko znaleźć powód, dlaczego tylna oś tańczy i może będą z tego samochodu jeszcze ludzie.
Po Waszych odpowiedziach to się trochę boję powrotu tego samochodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Teraz dali mi auto, które śmiga okej - jak nawierzchnia jest równiutka to się płynie a jak nie to wibruje dupa - no jest normalnie. Mój też tak śmigał, nawet lepiej bo sztywniejszy no i przestał definitywnie.

Coś mi przebąkiwali o wymianie silnika, ale nie pytałem już o to auto z 1,5tyg bo zrobiło się bardzo monotonnie.
IGORMAXX jest offline   Odpowiedź z Cytatem