Temat: [S-MAX 2006-2015] wymiana radia 6000cd kwadratowe na Sony
View Single Post
Stary 25-04-2023, 12:19   #123
Dax89
ford::amateur

Imię: Dawid
Model: Ford S-Max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Wymiana oryginalngo radia na stację multimedialną Android

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powtórzę zatem jeszcze raz: przy jednostce, którą wkleiłeś w załączniku swojego pierwszego posta - o ile jest to jednostka fabryczna - nie ma opcji, żeby moduł BT nie obsługiwał streamingu audio z YouTube, Spotify, itp.
Mikrofon też działa świetnie, o ile jest sprawny.

BTW - radio z załącznika jest jedną z najlepszych jednostek audio, jakie były montowane do Fordów S-MAX mk1.

Jeżeli masz radio, które wstawiłeś w załączniku (o ile to Twoje radio, a nie pierwsze lepsze zdjęcie z netu), to sugeruję sprawdzić najpierw co było pierwotnie (fabrycznie) zamontowane w Twoim aucie i naprawić/poprawić popełnione babole.
Tak to moje zdjęcie, wszystko wygląda na fabrycznie zamontowane z tym że tak jak się kupuje używane auto - głowy za to nie dam.
Zacznę chyba od wymiany mikrofonu na model AC tak jak gdzieś znalazłem na forum i może się rozwiąże jeden z problemów.
Na forum znalazłem też, że niektóre starsze moduły bluetoth nie mają opcji strumieniowania. Podejrzewam, że poprzedni właściciel mógł np. wymienić na taki moduł. Poszukam nowszego modułu i przy okazji też go wymienię. To chyba będzie najszybsza opcja rozwiązania wszystkich bolączek.
Dzięki za pomoc!
Dax89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem