View Single Post
Stary 26-04-2023, 17:35   #43
benykuleczka1
ford::advanced

Imię: Dominik
Model: kuga 3/mondeo mk5FL A8
Silnik: 2.5 hybryda/2.0 tdci 150@190
Rocznik: 2023/2020
Domyślnie Odp: Wymiana oleju w skrzyni A8/8F 8F57

Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Właśnie dlatego, że ASO to nie powinno być problemu z dalszą gwarancją.
Wstępne info o cenie to ok. 2,5 kPLN. Nie ma jeszcze precyzyjnej informacji.
Rozmowy z oddz. Bukowska.
A może gdyby powstała jakaś grupa chętnych to może jakiś rabat... . Na razie to tylko moje dywagacje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciekawe co się stanęło, że być może jednak aso wymieni olej i to jeszcze dynamicznie, gdzie jak pytałem całkiem niedawno to nie dość, że nie przewidują wymiany, chyba, że bardzo chcę to jeszcze absolutnie nie metoda dynamicznaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zreszta interwały olejowe w silniku też są nieco przydługawe a jak powiedziałem, że stawiam się co rok na serwis i wymieniam olej, bo tak robiłem w każdym fordzie, czyli max 20k albo rok, gdzie już od dawna rocznie nie robie więcej niż 20k to jak najbardziej wymieniają i nawet mówią, że właściwie "tak poza anteną" to słuszna decyzja. Podobnie jak z olejem w manualu gdzie miałem nakulane ponad 150k, też nie przewidują, ale jak chce to oczywiście wymienią i w sumie to dobrze jest wymienićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
A tak nawiasem, może dużo zapytań o wymianę oleju w skrzyni mają i wietrzą w tym byznesGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., bo jak nie u nich to gdzie indziej klient zrobi, zwłaszcza jak nie trzyma go już gwarancja. 2.5k za wymianę to tanio nie jest, ale jeśli inne "renomowane" warsztaty biorą 1.5k, to jak na aso cena nie jest zaskakująca.
benykuleczka1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem