Temat: [Edge 2015- ] Upgrade przednich hamulców 345
View Single Post
Stary 02-05-2023, 23:06   #8
karoolpl
ford::advanced

Imię: Karol
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Upgrade przednich hamulców 345

Cytat:
Napisał PeterX Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kloce EBC żółte są są dostępne u nas, lepszych chyba nie trzeba, natomiast tarcze znalazłem na rockauto, jest kilka z kategorii premium, na coś będę się musiał zdecydować bo na stokach zrobiły się schodki od przegrzania, są więc do wyrzucenia.
jeździsz na tych ebc yellow? Ja wsadziłem takie do mondeo mk5 z 2.0 ecoboostem. Gorszych klocków chyba w życiu nie spotkałem, strasznie piszczały, nawet po zaleceniach producenta, co do tego jak pozbyć się piszczenia, wcale lepiej nie hamowały, a na dodatek mocno się paliły i to tak, że zapychało rowek po środku klocka. Najbardziej przepłacona rzecz w życiu.
Kontaktowałem się z EBC, zainteresowali się tematem, klocki zdemontowałem i wysłałem do EBC na analizę, na odpowiedź czekam od 21.09.2022 i cisza, więc olali temat po dostarczeniu klocków do analizy, więc bardzo słabo w moim odczuciu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
karoolpl jest offline   Odpowiedź z Cytatem