Póki co męczę przez e-maila Ford Polska.
Może wybiorę się do ASO. Jak się ustawią w nocy, że kompletnie nic nie byłoby widać, to sobie poradzę np. odpinając aku... ale wolałbym, żeby nie wpadli przypadkiem na pomysł wymiany reflektorów bo mam je oklejone folią która tania nie była.
Ja tam praktyki ASO znam, to będą na siłę chcieli jak najwięcej rzeczy wymienić żeby naciągnąć importera na rbh. Przynajmniej pewne ASO fiata tak robiło ~10 lat temu.
Brzęczała dźwignia westgate'a z turbo -> wymienili całe turbo (w sumie fajnie).
To zaczął się temat pojawiającego się smrodku spalin, ale typowy zapach spalin sprzed kata. No to są 2 opcje -> albo połączenie kolektor-turbo, albo Vband turbo-kat.
To MÓWIĘ, że to będzie na 99% to. Nie ma innej opcji w dodatku znam zapach spalin. Nawet w zgłoszeniu to było "klient twierdzi, że to stąd lub stąd".
-> Wymienili uszczelkę separatora oleju.
oczywiście bezskutecznie.
-> Wymienili separator oleju
b/z
-> wymienili UPZ
b/z
-> Wymienili UPZ i o-ringi tulejek świec.
b/z
.... dopiero za 5 razem dociągnęli Vbanda.
.... Dlatego od ASO może trzymać się z daleka. Nie chcę, żeby pół auta mi wymienili.... a później tu śrubki brakuje, tam coś nie dokręcone itp.
Jeszcze filmik
https://www.youtube.com/watch?v=NBxg4Raaa_o Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.