Cytat:
|
Nie wiem jak w twym aucie, ale w Mondeo z Dynamic LEDs, swiatla sie przelaczaja do trybu "awaryjnego" i swieca tak krotko z powodu bledu swiatel. Wyglada to jak w twoim przykladzie.
Sprawdz bledy (np. Forscanem)
W Mondeo blad sie zwykle pojawia podczas uruchomiania silnika razem z zaplonem (tyle ze w MDO jest to komunikowane na wyswietlaczu stosowna informacja). A rozwiazaniem wydaje sie (przynajmniej dla niektorych) uruchomic najpierw zaplon a po paru sekundach nastartowac silnik.
Jesli znajdziesz blad i masz gwarancje to ASO. Ale z opisow wynika, ze i powymianie lampy w niektorych przypadkach sytuacja sie nie naprawila.
|
Dobrze wiedzieć. Jak będę miał chwilę sprawdzę Forcanem.
To auto w zasadzie zawsze uruchamiam od razu, przez ten system bezkluczykowy. No to muszę się nauczyć naciskać start bez sprzęgła i drugi raz ze sprzęgłem.
Możliwe, że spadki napięć spowodowane rozrusznikiem powodują powstawanie błędów.
W sumie do bani rozwiązanie. Chyba najgorsze z możliwych. Jak światła łapią błąd to powinny się ustawić w pozycji normalnej lub czymś po środku.
-----------
Cytat:
|
to jest niedopracowany soft. któryś update w przyszłości to poprawi.
|
Też tak myślę, że to jest kwesta softu....
Pierwszy raz zdarzyło mi się to w pierwszym tygodniu. Byłem na myjni która jest poziomo i 5m dalej jest duża górka w dół.
Później kilka razy zdarzyło się to w dzień, ale zauważone zostało przy wjeździe do tunelu czy garażu.
Ostatni przypadek (fotki, filmik) to jak zmieniałem koła na letnie a następnie postawiłem auto krzywo przed garażem ze skręconymi kołami.
W sumie przez pół roku zdarzyło się to może 5-6 razy.... ale zrobiłem tylko 3500km do tej pory. Sprzedałem jedno auto i teraz Focus jest autem podstawowym i przebieg zacznie dużo szybciej przybywać.
-------------
Podjechałem dziś do dwóch ASO i w obydwu pierwszy raz o tym słyszą. Do pierwszego mam przyjechać jak to się stanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo dopiero wtedy będą mogli coś powiedzieć czy zgłosić to fordowi.... a w drugim propozycja żeby aku dobrze naładować i ew. umówić się na diagnostykę w której prawdopodobnie nic nie stwierdzą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aku mam dobrze naładowany i pilnuję tego od przebojów z FordSecure.
Zobaczymy. Jest jeszcze 1,5 roku gwarancji i będę ich męczyć.
Póki co skłaniam się ku opcji nr 1.