View Single Post
Stary 06-05-2023, 23:28   #875
ipIV
ford::amateur

Imię: Michał
Model: mk4 fl
Silnik: 2,3
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Focus Mk4 Facelift

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A skad ta informacja?
IMO zawsze sie poziomowaly przy wlaczeniu zaplonu. Przynajmniej robia to w Mondeo (MK4 i MK5). I musza to robic, bo sie poziomuja takze w celu zniwelowania obciazenia auta (w przypadku zeby bylo z tylu bardziej obciazone).
Mam nagrać filmik? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

1. Wsiadasz naciskasz ze sprzęgłem przycisk start to silnik startuje, reflektory się włączają, zjeżdżają na sam dół, w lewo, prawo i do góry.

2. Wsiadasz, naciskasz start bez sprzęgła - włącza się zapłon, wyświetla się komunikat - żeby uruchomić silnik wciśnij sprzęgło, reflektory się włączają i nic nie robią. Start, podczas rozruchu silnika gasną i załączają się ponownie w tej samej pozycji.

Na pewno podczas dociążania/odciążania auta korygują ustawienie. Wielokrotnie zauważyłem, że jak wsiadł pasażer do tyłu to delikatnie linia odcięcia przesuwała się w dół.

Ostatnio edytowane przez ipIV ; 06-05-2023 o 23:35
ipIV jest offline   Odpowiedź z Cytatem