Temat: [S-MAX 2006-2015] Blaupunkt nx sd + wzmacniacz JBL
View Single Post
Stary 07-05-2023, 17:26   #1
Barabashkin
FCP member

Imię: Aleksy
Model: S-Max
Silnik: 2,2 D 200 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Blaupunkt nx sd + wzmacniacz JBL

Witam.
Zrobiłem sobie małą modernizację dźwięku w samochodzie i mam kilka problemów teraz.
Mam S-Maxa z fabryczną Blaupunkt NX SD , 4 głośniki w drzwiach i 4 twittery 2 na desce i dwa w tylnych drzwiach. Nie bardzo mi podobało jak to brzmi, choć brzmiało nie źle ale chciałem bardziej głębokiego miękkiego basu. Odrazu powiem że wszystko sprawne. Słyszałem jak gra fabryczny PremiumSaund i nie takiego sobie chciałem.

Glosniki Wymieniłem na CRUNCH gti 6.2s,
Założyłem wzmacniacz jbl stage a9004. Podpiąłem to przez złącze wysokiego poziomu od głośników. Stało lepiej ale...
Nie mogę zwalczyć naddźwięk w postacie takiego nizkiego buuuuuu. Jest zawsze, kiedy jest włączony Blau. Założyłem ekranowane przewody sygnałowe, filtry na zasilanie i nic. To jeszcze jest bardzo zależne od poziomu Gainu. Czyli im więcej nakręcam poziom gain (w sensownych przedziałach) tym więcej, głośniej słychać te buuuuuuuuu.
Na tym poziomie gdy nie słychać tego naddźwięku - nie gra normalnie. Blau też puszcza czysty dźwięk tylko do polowy potem idzie straszny klipp.

Bez wzmacniacza też słychać te buuuu, ale nie na takim poziomie, żeby to przeszkadzało. Na oryginalnych głośnikach w ogóle tego nie zauważałem. Wzmacniacz wzmacnia ten dźwięk.
Od czego może być te buczanie?

Sent from my SM-G990B using Tapatalk

Ostatnio edytowane przez Barabashkin ; 07-05-2023 o 19:25
Barabashkin jest offline   Odpowiedź z Cytatem