Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana radia 6000CD --> Sony
View Single Post
Stary 09-05-2023, 11:41   #453
BolekChrobry
ford::amateur

Imię: Bolek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Nowe radio i głośniki

Dzień dobry

Uwielbiam swojego mondziaka i chciałbym, żeby pożył jak najdłużej, z tego powodu próbuję go od czasu do czasu ulepszać. Nadszedł czas na audio, ponieważ obecne radio 6000CD włącza i wyłącza się kiedy chce w trakcie jazdy, zazwyczaj nie gaśnie po wyłączeniu i zamknięciu auta i całkowicie losowo przestaje pokazywać godzinę. Oprócz tego głośnik od kierowcy zaczął pierdzieć, wszystkie głośniki są z podstawowej wersji.
Generalnie mam już tego dość, bo trochę jeżdżę i miło jest posłuchać podcastów bez pierdzenia lub chociaż zwykłej muzyki, na mega basie mi nie zależy.
Wszystkie posty, jakie przeglądałem są już dość stare i wymiana na PSS chyba graniczy z cudem. Ciężko znaleźć ogłoszenia z głośnikami i radiem z Sony, które nie brzmią podejrzanie.
Głośniki na jakie bym się zdecydował, to te Hertza. Czy ktoś może montował je?
https://allegro.pl/oferta/hertz-glos...BoChRoQAvD_BwE
Oprócz tego radio. Chciałem zamontować to Sony, ale jest milion opinii na jego temat, nie wiem czy ufać ogłoszeniom w internecie i wiele osób pisało, że za słabe radio niewiele da przy dobrych głośnikach. Może ktoś polecić jakieś sensowne radio, tyle żeby pasowało do tych głośników?
Oczywiście drzwi będę wygłuszać. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

EDIT dodam tylko, że nie znam się kompletnie na audio, ale jestem młody i energiczny hehe
BolekChrobry jest offline   Odpowiedź z Cytatem