Cytat:
|
Cześć wszystkim
Bo przymierzałem aguri i lipa klapa chaczy.
|
Nic nie haczy, ale może zależeć od samego haka. Tu masz zdjęcia z czterema rowerami przy czym dwa małe (przy okazji wątek o bagażnikach):
https://forum.fordclubpolska.org/sho...8&postcount=68
Mi sprzedawca też mówił, że haczy, nawet wyjął łaskawie bagażnik, założył na mój hak i pokazał że haczy. Następnego dnia powiedziano mi że nie haczy, pojechałem do innego sklepu bo w tamtym ktoś zarezerwował przed majówką. Założyłem i się okazało, że dziewiczy bagażnik może haczyć, wystarczy go ręką dociągnąć w dół. Nawet z jednym rowerem ten bagażnik idzie 2 cm w dół.
Jestem zadowolony i używam go co najmniej raz w tygodniu, dłuższe trasy też. Niemniej po 2 pełnych sezonach gdzie rowery ładuję co weekend zaczyna mnie denerwować ta konstrukcja. Wymaga, aby dobrze sobie przemyśleć ułożenie i najlepiej cyknąć fotkę do póki nie zakoduje się w głowie. Jest sporo kombinowania z ułożeniem rowerów za pierwszym razem. Potem już trzeba tylko pamiętać, żeby pedały dobrze ułożyć.
W Interpacku chyba nie ma tego problemu.
Aktualnie jeżdżę z dwoma rowerami XC 27,5" (ten sam rozmiar ramy), rowerem 16" z Decathlonu i 20" gorskim dziecięcym. Żeby weszły w obu XC 27,5" muszę skręcić na bok siodełka, a że mam błotniki to wyciągam całe siodełka do bagażnika.