Witam
W skrócie ująłbym to tak:
a) mapy F11 - wydane w maju 2022, zawieraja dane mapowe z 2021 roku (nie wiem z którego miesiaca)
b) mapy F12 - wydane w maju 2023, zawierają dane mapowe z 2022
I teraz dochdodzimy do szerszej kwestii: żaden producent map nie ma pokrycia Polski w 100% => tak więc na mapach F12 mogli dodać informacje o miesjcowościach ktorych nie zawierały mapy F11 + nowe drogi + poprawa zgłoszonych błędów + wprowadzenie zmian które zostaly wprowadzone w organizacji ruchu na wielu drogach / ulicach
Nie pytaj o szczeguły, bo nie spotkałem aby Ford podawał takie informacje,
inni dostawcy map też dają aktualizacje bez wyszczegulnienia co zawierają
(bo nie realne ze względu na ilośc zmian) - co najwyżej podaje się, że mapa uwzględnia nową drogę nr xyz
Pamiętam gdy firmy TomTom i Here dopiero zaczynały opracowywać mapy Polski, to ich mapy zawierały tylko mapy miast wojewódzkich + głowne drogi w Polsce
np. był Kraków z ulicami, a w Wieliczce (obok Krakowa) tylko ulica przelotowa.
Potem dodawano miasta powiatowe, potem mniejsze miejscowości
ale chyba nie ma map które by znaly numery domów na wsiach w 100%
pozdrawiam
Arturek
PS przykład błędnego prowadzenia przez mapy Here
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i poprawne prowadzenie przez TomToma
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kiedyś zgłaszałem błędy do Here ale przestalem gdy mi odpowiedzieli, że się mylę bo oni sprawdzali na zdjeciach satelitarnych
- oczywiście to ja miałem rację