Cytat:
|
Fakt jest taki, ze od pewnego czasu na tym forum łatwiej jest dostać "zjebkę" niż uzyskać w przyjazny sposób odpowiedź. "Stare lisy" nie odpuszczą sobie żadnej okazji, żeby udowodnić, że nic nie wiesz, na niczym się nie znasz (miałem taki przypadek, że zadałem pytanie o problem po zmianie mocy w Fordzie C-Max i skończyło się tym ze najpierw było 2 strony naśmiewania się i obelg a potem w końcu ktoś napisał jedno zdanie i to wyjaśnilo cały problem !!!) i że wyszukiwarka wszystko Ci powie.... no właśnie w tym problem, ze nie.... w porównaniu do standadów do jakich przyzwyczaiło nas Google czy ostatnio BING wpierany przez ChatGPT wyszukiwarka na forum jest żałośnie słaba.....
Wracając do tematu pytania: z tego co ja do tej pory widziałem, Mondeo było oferowane z 2ma (poprawcie mnie jeśli sie mylę) systemami nagłośnienia: zwykłym i Sony. Zwykła wersja miała zdaje się 6 głosników i gra naprawdę nieźle. W wersji Sony dodatkowo jest głośnik centralny z przodu (w srodku pod poprzednią szybą) + subwoofer w bagażniku ! Miałem przyjemność jeżdzenia autami z obydwiema wersjami audio i szczerze powiedziawszy jakiejś szegolnie dużej róznicy nie ma... oczywiście wersja Sony dzięki subwooferowi spuści Twoim uszom większy łomot i generalnie wszystko będzie grać trcohę głośniej ale w 99% przypadków tego nie potrzebujesz !
Być może są jeszcze jakieś inne bajery (typu aktywna redukcja szumów) ale nie wiem czy zależy to od wersji audio czy od wersji wyposażenia (być może jest to tylko w Vignale).
|
Ok dla mnie jedną z ważniejszych opcji w aucie jest obecność wbudowanej nawigacji GPS. Orientujesz się może czy oba ją mają? Czy nie ma reguły na to?
Dodatkowo np sterowanie temperaturą klimatyzacji czy głośność jakby były w ekranie dotykowym to chyba bym się rozbił przy pierwszej próbie zmiany. Czy tutaj masz wiedzę jak to wygląda?