Temat: [Mondeo 2014- ] O co chodzi z tymi radiami.
View Single Post
Stary 22-05-2023, 14:41   #10
grabsoon
ford::amateur

Model: mk5
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: O co chodzi z tymi radiami.

Cytat:
Napisał tomkrawiec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jedna i druga wersja mają wbudowaną nawigację - przynajmniej w wersji Titanium i zainstalowanym Sync3 (system "operacyjny"). Gdzieś widziałem/słyszalem/czytałem, ze tańsze wersje np. Trend nie miały nawigacji, ale być może dotyczy to pojazdów z początku produkcji oferowanych z Sync2. Tak czy inaczej wydaje mi się, ze wygodniej jeździ się na Android Auto z telefonu podpietego do radia niż na wbudowanej nawigacji. Samo prowadzenie do celu nawigacja Forda ma lepsze to jednak praktyczny brak informacji o korkach (tzn. tylko część korków jest pokazywana) i lepsza organizacja tego co widać na ekranie powoduje, że osobiście wolę Android auto.

Co do sterowania głośnościa to na pewno w obydwu przypadkach jest pokrętło, które również służy do włączania radia.

Co do sterowania klima to w wersji normalne można to robić przyciskami fizycznymi i na ekranie dotykowym... w wersji z Sony nie do końca pamiętam, ale jak popatrzysz np. na obrazek w załączniku to widać tam sporo przycisków do sterowania grzaniem, nawiewami, itp...

Bump:
Dzięki - uzyskałem odpowiedź na to co mnie interesowało najbardziej.
grabsoon jest offline   Odpowiedź z Cytatem