View Single Post
Stary 25-05-2023, 19:39   #9058
Matych
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał mskgs Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To nieważne co myślę, bo zadałem konkretne pytanie dotyczące konkretnego modelu (Toyota RAV4). Ale niech ci będzie: tak, tak myślę i bynajmniej nie dlatego, że "tak mi się wydaje", tylko wiem to z doświadczenia. Na forum to tak to zawsze ładnie wygląda, że każdy testuje i sprawdza kilka(naście) modeli i wariantów. Tylko to ułamek wszystkich kupujących.
No widzisz te ułamki siedzą często na forach jako pasjonaci motoryzacji.Nie mam dzieci mam 45 lat i dużo czasu więc często idę w ciągu dnia i biorę demo,oraz oglądam wnikliwie w salonie czy na placu wszystko centymetr po centymetrze.Tak jeżdiłem RAV4 moja koleżanka ma taka jak i salonową.

Cytat:
Napisał paoloWawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wydaje mi się by chodziło o pieniądze, zresztą to zawsze pojęcie względne i dla każdego ma ono inne znaczenie.

Może chodzi o segment, nie wiem co kupowałeś, Focusa chyba? To może rzeczywiście miałem łatwiejsze zadanie bo piszemy tu o konkurentach dla Mondeo, siłą rzeczy nie interesowały mnie zatem kompakty, SUVy czy inne crossovery, których jest wysyp w każdej marce, a raczej interesowały mnie zatem duże sedany, a tego to za dużo nie ma w dzisiejszych czasach, wybór jest siłą rzeczy mocno zawężony.
Ten wątek już dawno odbiegł od tytułu,a to z powodu że mało jest alternatyw w tym segmencie za podobne pieniądze.Świat oszalał z cenami a segmenty zaczęły się mocno zazębiać i przenikać. Ja miałem założony budżet 200-240 i tego się trzymałem,a interesowało mnie wszystko(od usportowionych kompaktów,przez kombi do suvów,od Japoni przez Koreę ,Europę do USA
Matych jest offline   Odpowiedź z Cytatem