Temat: [Edge 2015- ] FordPass - connection error
View Single Post
Stary 01-06-2023, 17:59   #10
wit_old1
ford::beginner

Imię: Witold
Model: Citroen C6 / Ford Edge USA Tit
Silnik: 2.7 hdi / 2.0 Turbo
Rocznik: 2008 / 2019
Domyślnie Odp: FordPass - connection error

.. no to sobie sam odpowiem. HotSpot ostatecznie odpalony i działa bez problemów po stoczeiu wręcz batlii z PLUSem/Vodafon. Otóż jak sie okazuje wizyta w najbliższej placówce tylko po to, aby spisać dwód i aktywować konto - w moim przypadku ponad 100km od miejsca gdzie meszkam - to za mało!! Odczekanie kilku dni, aby konto stało się aktywne też za mało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.!! Po paru dniach jak już zniknie komunikat na koncie, że potrzeba jest wizyta w placówce należy przypisać auto do konta. Niestety po połączeniu komórki tylko przez hotspot i próby zalogowania sie do konta jest tylko komunikat: brak internetu. Więc trzeba dodatkowo zadzwonić i i wytłumaczyć jak "krowie na granicy" że nie działa. Jak już to operator pojmie to zakłada zgłoszenie techniczne - trzeba odczekac kolejne parę dni. W tym czasie nikt z PLUSa nie oddzwoni ... tylko samemu trzeba podjąć próbę przypisania auta do konta. Tym razem po zalogowaniu do HotSpta można już zalogować się do konta (tylko do konta - bo jest brak internetu), ... ale tylko zalogować bo auta nie można nadal przypsać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Więc ponownie trzeba zadzwonić do PLUSA aby się dowiedzieć od nich, że problem jest po strone auta i należy interweniowac i producenta auta!!! Ja nie dałem się spławić i wymusiłem ponowną rejestrację problemu technicznego a jeśli się nie da to poprosiłem o mailowe opisanie problemu i mając taki opis powiedziałem, że zgłoszę to do Forda. Po upływie paru godzin dostałem maila, że usługa jest jest aktywowana. Tym razem dało się już auto przypisać do konta - aby to zrobić najpierw trzeba odpalić okres próbny. Czy warto, zdecydowanie nie jeśli ktoś jeździ po Pislandii i zdecydowanie tak jeśli poza - > bo tylko w tedy ma to ekonomiczny sens!!! Może się komuś przyda ten opis
wit_old1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem