Bo szukam kogoś kto miał podobny przypadek. Przeczytałem wiele wątków na tym forum, na forum MKP oraz na forach Peugeota i Citroena i nic podobnego nie znalazłem.
Owszem, były tam auta, która nie odpalały na ciepłym i którym pomogła regeneracja pompy (padnięta jedna sekcja), ale tamte auta nie dość że miały problem z odpaleniem za każdym razem, a jak już w końcu zapaliły to często pojawiały się szarpania, kopcenie, falowanie obrotów, gaśnięcie silnika podczas jazdy, brak mocy i inne artefakty.
U mnie jest nieco inaczej bo auto zazwyczaj odpala za pierwszym strzałem, raz na jakiś czas się zbuntuje i (po wyłączeniu i ponownym załączeniu zapłonu) odpala za drugim razem, a jak już jedzie to nie szarpie, nie kopci, nic nie faluje, dobrze przyspiesza. Oprócz tego kulam się z tym dobre 2 lata i ponad 40tys. km i od tego czasu nic ponadto się nie dzieje. Raczej wątpie, że na uszkodzonej pompie przejechałbym tyle bez jakiegoś pogłębiania się usterki czy pojawiania się jakichś innych dolegliwości.
Zawieszający się wtryskiwacz lub jakieś fiksowanie elektroniki wydają się tutaj bardziej realne.
Jedyne co mi pozostaje to przycisnąć mechanika po długim weekendzie żeby posprawdzał ciśnienia, zrobił próbę przelewową itp. oraz ewentualnie samemu podłączyć w wolnej chwili Forscana i zobaczyć co tam pokazuje bo tak można dyskutować całe życie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.