View Single Post
Stary 06-06-2023, 09:17   #254
rafalek.krupinski
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Ford S-MAX MK2
Silnik: 2.0L Duratorq (110kW/150PS)
Rocznik: 08/2016
Domyślnie Odp: Adaptive Cruise Control a aktualizacja

Cytat:
Napisał TomekD-LEV Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tutaj parę słów jeszcze do kol. @rafalek.krupinski od którego właśnie ściągnąłem WSPANIAŁE opracowanie. Naprawdę mistrzostwo... mam pytanie jeszcze do Ciebie czy po do programowaniu ACC pojawi się PCA również czy zależne to jest od dodatkowej pary Can której u mnie może nie być ??
Czemu wnioskujesz, że może nie być tej fabrycznej wiązki. Skoro masz radar, a zatem PreColision (notbremsassistent) w standardzie, a nie masz aktywnej opcji tempomatu aktywnego to wystarczy wszystko włączyć i wymieć przycisk na kierownicy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Spójrz nawet na swoje lusterko wewnętrzne, powinno posiadać takie oznaczenie jak w poradniku. Osoby które chcą posiadać tylko adaptacyjny tempomat, mogą położyć jedną parę CAN, dla działającego systemu PreColision trzeba dołożyć również parę komunikującą się z IPMA (lusterkiem wewnetrznym).

Pozdrawiam!

Ostatnio edytowane przez rafalek.krupinski ; 06-06-2023 o 09:20
rafalek.krupinski jest offline   Odpowiedź z Cytatem