Odp: aktualizacja dla sync 3
Ja bym nie wrzucal wszystkich do jednego worka.
Trudno oczekiwac od osoby, ktora ma pytanie, ze bedzie czytala miliony postow. Wiekszosc ludzi nawet nie wie, ze latwiej jest uzyc Google do przeszukiwania forum. A moze nawet ChatGPT by dal rade.
Co innego jesli te informacje by byly posegregowane i latwo dostepne. Ale nie sa. Jest tu duzo chaosu. Na przyklad w przypadku Mondeo jakakolwiek proba segregowania tematow skonczyla na u MK4. O MK5 to mozna juz tylko czytac w zbiorczych watkach np. "co mozna zrobic w..." A i tak te informacje sa 5 lat stare.
A nawet przeczytawszy caly watek o Sync3 ciagle nie znajdziesz tam odpowiedzi na niektore zadawane pytania. Ja tez nie wiem czy moge sobie wgrac nowsze mapy. Wiem, ze powinienem formatowac (zrozumialem ktora opcja jest za to odpowiedzialna w Cyanlab), wiem juz ze jest na forum pare osob co sobie poradzi z uwalonym APIM (ale nie chce go sobie uwalic). Wiem, ze moze mi sie aktualizacja nie zmiescic. Ale nie ma odpowiedzi co sie stanie jak sie nie zmiesci. A wlasciwie wszystko powyzsze to dedukcja i to dzieki temu ze zawodowo jestem programista.
A wiekszosc uzytkownikow nie jest programistami, nie ma wiedzy i nie chce/nie umie experymentowac, bez wzgledu na ryzyko. Chce - jesli jest taka mozliwosc - bezpiecznie nagrac sobie upgrade.
Forum jest od tego aby pomagac ostatnim nieodplatnie. Jak ktos chce oferowac uslugi to niech idzie na allegro albo przynajmniej do tematu "Ogloszenia promocyjne firm" czy "Uslugi". A jak ktos nie chce pomagac to oczywiscie nie musi - ale tez niech nie robi kwasu bo to nikomu nie pomaga. Ani jemu, ani pytajacemu ani samemu forum. Szczegolnie ze ilosc postow szczegolnie tych pomocnych spadla za ostatnie 10 lat drastycznie.
|